Er is wat minder aandacht voor RSI (CANS) in de media, maar het aantal werknemers met klachten aan nek, schouder, arm en hand is nog steeds hoog. In de RSI preventie training leren medewerkers wat zij zelf kunnen doen om klachten te voorkomen of verminderen. Daarmee verlaagt de kans op uitval van medewerkers door RSI.

Doelgroeprsi preventie training

De training is bedoeld voor kantoor-medewerkers die een verhoogd risico lopen RSI te krijgen, of die al RSI klachten hebben. Dit zijn met name de medewerkers die intensief gebruik maken van de computer.

Opzet

De training bestaat uit een cyclus van 12 lessen die in-company gegeven worden in een periode van 3 maanden. De deelnemers werken wekelijks onder begeleiding van de docent aan ontspanning, lichaamshouding, ademhaling, spierversterking en stretching. Er wordt een scala van oefeningen aangeboden, gericht op een gezonde bewegingsvariatie en vergroting van de belastbaarheid. Dit een maal per week gedurende 40 minuten. Aansluitend is er eventueel tot 20 minuten beschikbaar voor individuele RSI-coaching. Geschikt voor 6 tot 14 deelnemers.

Methode

De methode is gebaseerd op het verbeteren van de lichaamshouding, het verlagen van de spanning in het nek-schoudergebied en het aanleren van gezond bewegingsgedrag. De gebruikte oefeningen komen o.a. uit tai chi, mindfulness, fysiotherapie en de methode Egoscue. Veel kennis is verkregen via de RSI-Vereniging. De training is ontwikkeld en wordt gegeven door een ervaringsdeskundige!

Referentie

Onze RSI preventie training is al een aantal malen met succes gegeven aan medewerkers van het Trimbos-instituut te Utrecht.

Kosten

De kosten voor deze in-company training bedragen 4950 euro – exclusief 21% BTW. Dit is voor 12 wekelijkse bijeenkomsten en maximaal 14 deelnemers.