Een qigong workshop is zeer geschikt als onderdeel van een heidag, een teamsessie, training of vitaliteitsweek, wanneer een gezamenlijk moment van rust en ontspanning is gewenst. De meditatieve bewegingen van qigong vormen een goede onderbreking voor langdurig zitten en zorgen voor nieuwe energie. Onze ervaren docenten spelen daarbij graag in op uw wensen. Voordelen van kiezen voor Verbeek Bedrijfstaichi:

  • Qigong workshops op locatie door heel Nederland
  • Professionele docenten van HBO/academisch niveau
  • Vele tevreden klanten gingen u voor!

Workshop qigong (chi kung)

Groepsgrootte

De informatie op deze pagina gaat over onze standaard qigong workshop – geschikt voor 5 tot 50 personen. Voor grotere groepen maken we graag een workshop op maat.

Kosten van een qigong workshop

OfferteDe kosten van een workshop hangen o.a. af van het aantal deelnemers, de plaats, datum & tijdstip, de duur en het aantal afgenomen workshops. Boekt u ruim van te voren, dan is de prijs lager dan bij last-minute boekingen. Qigong workshops zijn er vanaf 425 euro (exclusief 21% BTW).

Locatie

Onze workshops kunnen op iedere gewenste locatie in Nederland gegeven worden. De ruimte moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: oppervlakte 20 m2 plus circa 2 m2 per deelnemer, stil & rustig en op kamertemperatuur. Een workshop qigong kan prima in de openlucht plaatsvinden. Natuurlijk kunnen wij ook de locatie voor u regelen; met name in Utrecht en omgeving.

Tijdstip en duur

Een workshop qigong duurt circa 60 minuten; iets langer of korter is ook mogelijk. Wanneer de workshop wordt gecombineerd met een diner of borrel, kan deze het beste daarvóór plaatsvinden. Een volle maag en alcohol gaan namelijk niet goed samen met het beoefenen van qigong.Qigong workshop - Chinese karakters

Inhoud van een qigong workshop

Onze qigong workshop start met een korte introductie en warming-up. De docent wisselt daarna uitleg af met het doen van eenvoudige oefeningen. Centraal staan: ontspanning, bewustworden, ‘van denken naar voelen’ en ‘uit het hoofd in het lijf’. Vaak is er ook aandacht voor de ademhaling. Onze qigong workshops zijn meditatief van aard. Soms is het mogelijk het thema van uw bijeenkomst terug te laten komen in de workshop.

Kleding & benodigdheden

Qigong kan in gewone, ruimzittende kleding worden gedaan. Bij voorkeur op schoenen met platte zolen, eventueel met schoenen uit. De oefeningen worden doorgaans staand gedaan; we hebben geen matten, kussentjes of stoelen nodig. Qigong is een rustige activiteit, waarvan je niet gaat zweten. Omkleden of douchen zijn dan ook niet nodig.

Taal

OfferteDe workshops kunnen worden gegeven in het Nederlands of het Engels. Informeer naar mogelijkheden voor andere talen.

Meer informatie over qigong

Qigong wordt wel omschreven als ‘Chinese yoga’. Het wordt uitgesproken als ‘tsjie koeng’ en ook wel geschreven als ‘chi kung’. Deze Chinese bewegingsleer is net als tai chi gericht op het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welzijn. Het ervaren en reguleren van de adem en de levensenergie speelt daarbij een belangrijke rol. Qigong is een eenvoudige vorm van tai chi. Voor meer informatie over qigong (chi kung) zie deze uitgebreide wikipedia pagina.

 

outdoor qigong workshop

Andere workshops

Naast qigong workshops, bieden wij ook de volgende workshops: Tai Chi, Mindfulness (meditatie), ‘Office Stretch’ en ‘Tai Chi & Leiderschap’.

Maatwerk & advies

Graag denken wij met u mee wanneer u een heisessie, gezondheidsdag of bedrijfsevenement aan het organiseren bent. Qigong, tai chi of mindfulness? Voor of na de lunch? Indoor of outdoor? Drie workshops voor 30 personen; of één voor 90? Wij adviseren u vrijblijvend over hoe en welke workshop(s) u het best in uw programma kan opnemen. Ook maken we onze workshops voor u op maat. Neem contact op.

Referenties

Verbeek Bedrijfstaichi is leverancier van zakelijke workshops sinds 2000. Vele bedrijven maken sindsdien gebruik van onze diensten. Zie hier voor een overzicht van onze klanten per branche en lees hier hun ervaringen.

Offerte

OfferteVraag geheel vrijblijvend een offerte aan met ons handige formulier of informeer naar de mogelijkheden per email via de contact pagina. Fijn als u daarbij de volgende zaken noemt: de locatie, datum en tijdstip, type workshop, aantal deelnemers en het soort bijeenkomst. Staat nog niet alles vast? Geef dan een indicatie.