Qigong wordt wel omschreven als ‘Chinese yoga’. Het wordt uitgesproken als ‘tsjie koeng’ en ook wel geschreven als ‘chi kung’. Deze Chinese bewegingsleer is net als tai chi gericht op het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welzijn. Het ervaren en reguleren van de adem en de levensenergie speelt daarbij een belangrijke rol. Een qigong workshop is zeer geschikt als onderdeel van uw meeting, wanneer een gezamenlijk moment van rust en ontspanning in combinatie met meditatieve bewegingen is gewenst.Qigong workshop - Chinese karaktersGroepsgrootte
De informatie op deze pagina gaat over onze standaard qigong workshop – geschikt voor 5 tot 50 personen. Voor grotere groepen maken we graag een workshop op maat.

Kosten
De kosten van een workshop hangen o.a. af van het aantal deelnemers, de plaats, datum & tijdstip, de duur en het aantal afgenomen workshops. Boekt u ruim van te voren, dan is de prijs lager dan bij last-minute boekingen. Qigong workshops zijn er vanaf 395 euro (exclusief 21% BTW).

Lokatie
Onze workshops kunnen op iedere gewenste lokatie in Nederland gegeven worden. De ruimte moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: oppervlakte circa 2 m2 per deelnemer, stil & rustig en op kamertemperatuur. Een workshop qigong kan prima in de openlucht plaatsvinden. Natuurlijk kunnen wij ook de locatie voor u regelen; met name in Utrecht en omgeving.

Tijdstip en duur
Een workshop qigong duurt circa 75 minuten; iets langer of korter is ook mogelijk. Wanneer de workshop wordt gecombineerd met een diner of borrel, kan deze het beste daarvóór plaatsvinden. Een volle maag en alcohol gaan namelijk niet goed samen met het beoefenen van qigong.Workshop qigong (chi kung)

Inhoud van een qigong workshop
Onze qigong workshop start met een korte introductie en warming-up. De docent wisselt daarna uitleg af met het doen van eenvoudige oefeningen. Centraal staan: ontspanning, bewustworden en ‘uit het hoofd in het lijf’.  Soms is het mogelijk het thema van uw bijeenkomst terug te laten komen in de workshop. Meer over qigong op wikipedia.

Soorten workshops
Naast qigong workshops, bieden wij ook de volgende workshops: Tai Chi, Mindfulness (meditatie), ‘Office Stretch’ en ‘Tai Chi & Leiderschap’.

Kleding
Qigong kan in gewone, ruimzittende kleding worden gedaan. Bij voorkeur op schoenen met platte zolen, eventueel met schoenen uit.

Taal
De workshops kunnen worden gegeven in het Nederlands of het Engels. Informeer naar mogelijkheden voor andere talen.