nive controllerscongres 2018 mindfulnessOp donderdag 12 april 2018 vindt het jaarlijkse NIVE Controllerscongres plaats te Maarssen. Vorig jaar heb ik daar twee tai chi workshops te geven, die goed werden bezocht en gewaardeerd. Voor het komende congres ben ik teruggevraagd om wederom twee workshops te verzorgen, nu met als thema ‘Balans in werk, privé en jezelf’.

Controllerscongres

Het belooft een inspirerende dag te worden met diverse workshops en sprekers – onder andere Maarten van der Weijden en Ap Dijksterhuis. Bekijk hier het volledige programma. Een impressie van het NIVE controllers-congres uit 2016 met o.a. Ben Tiggelaar is hier te zien.

Thema

Dit jaar is het thema ‘De controller balanceert!’. Niet alleen de balans ofwel cijfers moeten op orde zijn, de controller moet kunnen balanceren tussen de belangen van de verschillende stakeholders. Ook persoonlijke balans is steeds belangrijker, maar hoe bewaar je die in de huidige hectiek van de maatschappij en de steeds hogere eisen die we aan onszelf stellen? Maar is balanceren wel goed? Of waaien we als financial/controller dan toch teveel met alle winden mee?

Balans in werk, privé en jezelf

Die persoonlijke balans zal ik in mijn workshops benaderen vanuit mindfulness. In balans zijn gaat beter als je leeft met aandacht. In de workshop ervaar je de kracht van aandacht en leer je hoe je die kan trainen. Mindfulness bevat daarvoor enkele eenvoudige oefeningen, die ondersteund worden door (neuro)wetenschappelijk onderzoek. Keywords: stress-management, mindfulness, focus.

NIVE

NIVE Opleidingen biedt al ruim 30 jaar hoogwaardige opleidingen en cursussen voor financiële professionals in alle denkbare sectoren. De opleidingen en cursussen zijn praktijkgericht, interactief, actueel en gericht op kennis en vaardigheden voor financiële professionals. NIVE Opleidingen maakt onderdeel uit van Freia; een verzameling bedrijven die actief is op het gebied van opleiden en trainen.

Meer info

Zie de website van het NIVE Controllerscongres.

NIVE Controllerscongres 2018