Een van de basis-oefeningen binnen mindfulness is de bodyscan. Deze ontspannende meditatie brengt lichaam en geest in balans. Het is ook een moment van rust om tot jezelf te komen. (keywords: bodyscan mindfulness meditatie)

Over de bodyscan meditatie

De Bodyscan mindfulnessbodyscan meditatie is een oefening waarbij je je aandacht stap voor stap richt op alle delen van je lichaam. De bodyscan wordt meestal liggend gedaan onder begeleiding van een docent. De bodyscan bestaat al heel lang binnen yoga en wordt ook gebruikt in o.a. autogene training en revalidatie.

Waarom de bodyscan doen?

Door het doen van de bodyscan kan je lichaam diep ontspannen. Dit ondersteunt herstel bij vermoeidheid of ziekte. Ook verbetert hierdoor je concentratievermogen. Stress en spanning verminderen en je wordt je meer bewust van je lichaam. Dit draagt bij aan een betere nachtrust.

Aan de slag / Download

De bodyscan is een eenvoudige oefening en zeer geschikt voor beginners. We hebben de instructie en enkele tips in deze PDF gezet. Klik hier om de geluidsopname (mp3) inclusief de instructie te downloaden (18,9 Mb Zip). Hieronder kan je de bodyscan mindfulness meditatie beluisteren. Succes!