Een mindfulness workshop is zeer geschikt als moment ter bezinning bij een bijeenkomst of als rustgevende onderbreking tijdens een heidag of training. Een mindfulness meditatie workshop laat de deelnemers even stil staan en bied ruimte om bewust te ontspannen. Onze ervaren docenten spelen daarbij graag in op uw wensen. Voordelen van werken met Verbeek Bedrijfstaichi:

  • Mindfulness workshops op locatie door heel Nederland
  • Professionele docenten van HBO/academisch niveau
  • Vele tevreden klanten gingen u voor!

mindfulness meditatie workshop

Groepsgrootte

De informatie op deze pagina gaat over onze standaard mindfulness workshop, die geschikt is voor 5 tot 25 personen. Voor grotere groepen kunnen we een workshop op maat maken. (Zo hebben we in 2009 een korte meditatie sessie verzorgd voor 600 personen bij een congres in de Beurs van Berlage over geluk. Zie hier een filmpje – start op 00:57.) Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kosten van een mindfulness meditatie workshop

OfferteDe kosten van een mindfulness workshop hangen o.a. af van de plaats, datum & tijdstip, de duur en het aantal afgenomen workshops. Boekt u ruim van te voren, dan is de prijs lager dan bij last-minute boekingen. Mindfulness workshops zijn er vanaf 395 euro (exclusief 21% BTW).

Locatie

Deze workshop kan op iedere gewenste locatie in Nederland gegeven worden. De ruimte moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: oppervlakte minimaal 2 m2 per deelnemer, stil & rustig en op kamertemperatuur. Een workshop mindfulness meditatie kan in de openlucht plaatsvinden. Natuurlijk kunnen wij ook de locatie voor u regelen; met name in Utrecht en omgeving.

Tijdstip en duur

Een workshop mindfulness duurt circa 75 minuten; iets langer of korter is ook mogelijk. Wanneer de workshop wordt gecombineerd met een diner of borrel, kan deze het beste daarvóór plaatsvinden. Een volle maag en alcohol gaan namelijk niet goed samen met mediteren.

zakelijke workshop mindfulness voor bedrijven

Inhoud van een mindfulness workshop

Deze workshop is een eerste kennismaking met mindfulness meditatie. De docent wisselt uitleg af met het doen van oefeningen en interactie met de groep. De belangrijkste thema’s: in het hier en nu zijn, aandacht hebben voor waar je mee bezig bent, uit het hoofd in het lichaam. De eigen ervaring van de deelnemers staat daarbij centraal. De workshop is geschikt voor beginners en zeker ook voor sceptische collega’s. Soms is het mogelijk het thema van uw bijeenkomst terug te laten komen in de workshop. Keywords: aandacht, bezinning, reflectie, bewustwording, ontspanning, anders met stress omgaan.

Kleding & benodigdheden

Mindfulness kan in gewone, ruimzittende kleding worden gedaan. Voor de workshop hebben we per deelnemer een stoel nodig. Sommige docenten maken graag gebruik van een flipover of whiteboard.

Taal

OfferteDe workshop kan worden gegeven in het Nederlands of het Engels. Informeer naar mogelijkheden voor andere talen.

Meer informatie over mindfulness

Mindfulness is een eenvoudige vorm van meditatie, waarbij het trainen van de aandacht centraal staat. De beoefenaar leert om zich te focussen op het huidige moment. Bij veel mensen leidt dat tot een reductie van stress. Voor achtergrondinformatie over mindfulness zie ‘Wat is mindfulness?‘ of ga naar deze uitgebreide wikipedia pagina.

workshop mindfulness

Andere workshops

In ons aanbod van meditatieve workshops, hebben we naast deze mindfulness workshop ook nog de Qigong workshop.

Maatwerk & advies

Graag denken wij met u mee wanneer u een heisessie, gezondheidsdag of bedrijfsevenement aan het organiseren bent. Tai chi, qigong of mindfulness? Voor of na de lunch? Indoor of outdoor? Drie workshops voor 30 personen; of één voor 90?
Wij adviseren u vrijblijvend over hoe en welke workshop(s) u het best in uw programma kan opnemen. Ook maken we onze workshops voor u op maat. Neem contact op.

Referenties

Verbeek Bedrijfstaichi verzorgde de afgelopen jaren met succes mindfulness workshops voor teams en afdelingen van onder andere: Achmea, de Rabobank, Kennedy Van der Laan, Eneco, ING, SWIFT, ICTU en het Trimbos Instituut.

Offerte

OfferteVraag geheel vrijblijvend in enkele minuten een offerte aan met ons handige formulier of informeer per email naar de mogelijkheden via de contact pagina.