Meditatie is van alle tijden en windstreken en kent diverse vormen, technieken en methoden. Alle hebben ze ten doel rust, zelfkennis en balans te brengen aan de beoefenaar. Zeer bruikbaar op de werkvloer voor de gehaaste moderne kantoormens. Mindfulness meditatie op het werk zoals wij het verzorgen is gericht op stress-management en beslist niet zweverig. Mindfulness kan je zien als fitness voor de geest. Vanuit medische, therapeutische en wetenschappelijke kring is er de laatste 30 jaar steeds meer erkenning voor de positieve effecten van meditatie op het welzijn.mindfulness meditatie op het werk

Lesinhoud

Onze meditatielessen zijn gebaseerd op de mindfulness methode van Jon Kabat-Zinn. De deelnemers leren hiervan de basistechnieken, die zittend of liggend worden uitgevoerd. De docenten die deze lessen geven hebben elk een unieke achtergrond met jarenlange ervaring in meerdere disciplines, waaronder: zen boeddhisme, advaita vedanta, autogene training, yoga, ademtherapie, qigong, heartmath en natuurlijk tai chi (taoïsme).

Resultaat van mindfulness op het werk

Werknemers die regelmatig mediteren kunnen zich beter ontspannen en omgaan met stress. Aangezien stress (en daaraan gerelateerde psychische klachten) een belangrijke oorzaak is van ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid in Nederland, is leren mediteren zowel voor de deelnemer als voor de organisatie een waardevolle investering. Meditatie verhoogt daarnaast de arbeidsproductiviteit van werknemers, door toename van het concentratievermogen. Mindfulness op het werk draagt bij aan:

  • Stress management
  • Persoonlijke ontwikkeling & bewustwording

Doelgroep

Deze lessen zijn zinvol voor medewerkers die interesse hebben in persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Beter leren omgaan met stress is effectief wanneer je last hebt van slaapproblemen, vermoeidheid of gebrek aan concentratie. Regelmatig deelnemen geeft de beste resultaten, maar is beslist niet noodzakelijk.

Praktisch

De meditatie lessen worden wekelijks incompany gegeven en duren 45 of 60 minuten. Het maximum aantal deelnemers is 20 per groep. Naast een ruimte (vergaderzaal) van circa 50m2 zijn er yogamatjes en stoelen nodig. Er zijn twee formats: blokken van 10 lessen of doorlopend.

Meer informatie

Heeft u vragen over mindfulness meditatie op het werk of wilt u weten hoe te starten, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een afspraak. Zie ook de andere vitaliteitslessen die we incompany aanbieden.