qigong op het werkQigong wordt uitgesproken als ’tsjie koeng’ en ook wel geschreven als ‘chi kung’. Net als tai chi komt deze bewegings- en meditatie leer uit China en is gericht op het bevorderen van het lichamelijk en geestelijk welzijn. Hierin speelt het oefenen en verbeteren van de adem en de levensenergie een belangrijke rol. Qigong wordt ook wel ‘Chinese yoga’ genoemd.

Lesinhoud

In de qigong lessen leren uw medewerkers te ontspannen middels het verdiepen van de ademhaling en het doen van rustige bewegingen.

Resultaat van qigong op het werk

Veel mensen vinden qigong leuk om te doen en ervaren tijdens het oefenen al snel een toename van innerlijke rust, balans en een grotere verbondenheid met zichzelf. Qigong op het werk draagt bij aan:

  • Omgaan met stress
  • Preventie & reductie klachten bewegingsapparaat
  • Persoonlijke ontwikkeling & bewustwording

Doelgroep

De qigong lessen zijn voor medewerkers die ontspannen en met aandacht willen bewegen. Zeer geschikt voor deelnemers met klachten aan het bewegingsapparaat. Een meditatieve les waarin rustige bewegingen centraal staan. Stressverlagend en makkelijk te volgen.

Praktisch

De qigong lessen worden wekelijks incompany gegeven en duren 30, 45 of 60 minuten. Het maximum aantal deelnemers is 20 per groep. Behalve een ruimte (vergaderzaal) van circa 50m2 is er niets nodig. Er zijn twee formats: blokken van 10 lessen of doorlopend.

Meer informatie

Heeft u vragen of wilt u weten hoe te starten, neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een afspraak. Zie ook de andere vitaliteitslessen die we incompany aanbieden.