Sitemap | Disclaimer | English
Home >

Nieuws


[mei 2016]

Nieuwe website

Onze website doet alweer heel wat jaartjes dienst maar is nu echt toe aan vernieuwing. Achter de schermen wordt daar aan gewerkt. Als alles gaat zoals gepland, dan staat de nieuwe site in september 2016 online.


[november 2014]

Een op de acht werknemers heeft last van werkstress

Het is beroepsziekte nummer 1 in Nederland: stress op de werkvloer. Werkstress leidt vaak tot verzuim en dus tot hoge kosten voor werkgevers. Werkstress ontstaat door werkdruk, agressie, pesten of intimidatie op de werkvloer. Werknemers melden zich vervolgens langdurig ziek of komen met gezondheidsproblemen thuis te zitten. De verzuimdagen kosten werkgevers volgens TNO in 2012 zo'n 2,2 miljard euro. Dat is nog exclusief kosten voor bijvoorbeeld begeleiding, vervanging en productieverlies. Mindfulness en tai chi op de werkvloer kunnen dit grote maatschappelijke probleem niet oplossen, maar wel bijdragen aan het terugdringen van stress en het bevorderen van een ontspannen werkklimaat. Het Ministerie van Sociale Zaken is de campagne 'Check je werkstress' gestart.


[november 2013]

Workshop bij Tai Chi Festival

Op zaterdag 16 november zal Tjeerd Verbeek een workshop geven op het jaarlijkse nationale tai chi festival georganiseerd door de Stichting Taijiquan Nederland. Het thema van deze ontspannende workshop (11:30 - 12:45 uur) is 'tai chi & mindfulness'. Het festival vindt plaats in Sportcentrum Olympos te Utrecht. Naast workshops zijn er wedstrijden, lezingen en een markt. Meer informatie op de website van de STN.


[september 2013]

Natural Networking Festival

Vrijdag 6 september gaf Tjeerd Verbeek een tai chi workshop op het Natural Networking Festival, dat voor de tiende keer werd gehouden te Elp (Drenthe). Het thema van de workshop was 'leiden & volgen'. De deelnemers ontdekten onder andere dat je niet kan leiden zonder te volgen en dat je als volger nog steeds invloed op de leider hebt. In de tai chi workshops die ik door het jaar heen geef bij meetings van klanten 'op de hei', doe ik meestal een oefening rond dit thema. Nu stond 'leiden en volgen' centraal in de gehele workshop. Leuk om dieper in te kunnen gaan op de relatie tussen de basisprincipes van tai chi en leiderschap. Volgend jaar wordt het NNF vervangen door het Permanent Beta festival.


[juni 2013]

Tai Chi workshop voor 450 deelnemers

Verbeek Bedrijfstaichi verzorgde eind mei 2013 in samenwerking met LunaWorx de opening van het jaarlijkse bedrijfsfeest van bol.com. We gaven een tai chi workshop voor 450 medewerkers in de Werkspoorkathedraal - een prachtig stuk industrieel erfgoed aan de rand van Utrecht.
[maart 2013]

Bodyscan meditatie

Op verzoek van cursisten heb ik een bodyscan meditatie opgenomen die gratis kan worden gedownload. De bodyscan is een van de basis oefeningen van mindfulness. Het is een geleide meditatie die meestal liggend wordt gedaan. Doorgaans zeer ontspannend. Klik hier om verder te lezen en de meditatie inclusief instructies te downloaden (mp3) of te beluisteren.


[november 2012]

Mentale gezondheid op het werk

Van 26 t/m 30 november is het de week van mentale gezondheid op het werk. Psychisch belastende werkzaamheden zijn belangrijke veroorzakers van ziekteverzuim en uitval uit het arbeidsproces. Daarom organiseren het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, het Trimbos-instituut, TNO, het expertisecentrum Veilige Publiek Taak, het NVAB en het ministerie van Veiligheid en Justitie komende week elke dag een bijeenkomst rond preventie en reintegratie. Verbeek Bedrijfstaichi verzorgt een mindfulness sessie als onderdeel van de eerste bijeenkomst op maandag 26 november te Utrecht.


[november 2012]

Workshop Tai Chi & Mindfulness

Op zaterdag 24 november zal Tjeerd Verbeek een workshop geven op het jaarlijkse nationale tai chi festival georganiseerd door de Stichting Taijiquan Nederland. Het thema van deze ontspannende workshop (start 11:30 uur) is 'tai chi en mindfulness'. Het festival vindt plaats in Sportcomplex Merwestein te Nieuwegein. Meer informatie volgt in de komende dagen op de website van de STN.


[september 2012]

Artikel BG Magazine

Onlangs schreef Tjeerd Verbeek een artikel voor BG Magazine over tai chi en fitness op het werk. Dit artikel is nu ook beschikbaar voor niet-abonnees. BG magazine is de grootste online omgeving over bedrijfsgezondheid. Het artikel is hier te lezen en te downloaden.


[mei 2012]

Nieuw: Mindfulness workshop

Enkele jaren geleden zijn we gestart met het geven van mindfulness cursussen. Op verzoek van een van onze klanten hebben we nu ook een mindfulness workshop opgenomen in ons aanbod. De workshop is een introductie in mindfulness meditatie voor kleine groepen en duurt circa 90 minuten. Deze workshop is ook geschikt voor deelnemers die wellicht sceptisch staan ten opzichte van mediteren. Meer over deze workshop vindt u hier.


[februari 2012]

Website

Onlangs is onze website opgefrist met nieuwe foto's en een verbeterde lay-out. In februari en maart vinden er nog enkele werkzaamheden plaats. Hierdoor kunnen er soms storingen optreden. Excuses voor eventueel ongemak.


[maart 2011]

LinkedIn
Verbeek Bedrijfstaichi on LinkedInVanaf heden is het bedrijfsprofiel van Verbeek Bedrijfstaichi ook te vinden op LinkedIn en is het mogelijk ons daar te volgen.


[februari 2010]

Mindfulness bij Trimbos-instituut
Deze week is Verbeek Bedrijfstaichi begonnen met het verzorgen van een mindfulness meditatie cursus voor medewerkers van het Trimbos-instituut. Er is veel belangstelling voor deze cursus van 10 bijeenkomsten van 45 minuten in de lunchpauze. De cursus is gericht op het beter omgaan met stress.


[mei 2009]

Meditatie op de werkvloer
Met ingang van heden biedt Verbeek Bedrijfstaichi ook wekelijkse meditatielessen aan op het werk. Eerder dit jaar verzorgden we al enkele meditatieworkshops in Amsterdam voor vaste klanten. Naar aanleiding van toenemende belangstelling voor meditatie breiden we ons dienstenpakket nu uit met wekelijkse meditatielessen. Voor meer info klik hier.


[april 2009]

wereld tai chi dagWereld Tai Chi & Qigong Dag 2009
Zaterdag 25 april aanstaande is het voor de 11e keer 'Wereld Tai Chi & Qigong Dag'. Over de hele wereld verzamelen mensen zich om 10:00 uur lokale tijd in parken en op pleinen om tai chi en qigong te beoefenen. Ook worden op veel plaatsen gratis lessen aangeboden. Het doel is om deze van oorsprong Chinese kunsten te promoten en aandacht te vragen voor de positive gezondheids-effecten van tai chi en qigong. Zie voor meer informatie Wikipedia.


[november 2008]

Meditatie tijdens GGZ Kennisdag
Op 15 januari 2009 zal in de Beurs van Berlage te Amsterdam de GGZ Kennisdag plaatsvinden. Het thema van dit jaarlijkse congres is 'Het mentaal vermogen van Nederland'. Centraal staat een nieuwe trend in de geestelijke gezondheidszorg: positieve psychologie, waarbij de focus ligt op mentale vitaliteit. Er zijn diverse workshops en sprekers, waaronder Prof. dr. Paul Schnabel van het Sociaal Cultureel Planbureau. Verbeek Bedrijfstaichi verzorgt in het ochtendprogramma een plenaire meditatie-sessie, die zal worden gegeven door Lauren Smith (USA). Zie voor meer informatie de website van de GGZ Kennisdag 2009. (Update: filmpje van dit evenement, met fragment meditatie- sessie in eerste 2 minuten)


[juli 2008]

Nieuwe website
Onze vorige website dateerde uit 2002 en was hard toe aan een fris uiterlijk. Tegelijkertijd is de website ook technisch aangepast en nu gebaseerd op moderne webdesign technieken (zie de colofon voor details). Daarnaast is op sommige plaatsen de inhoud geactualiseerd en uitgebouwd. Het kan zijn dat er hier en daar nog wat kinderziektes inzitten. Feedback is van harte welkom!


[april 2007]

Gezond in Bedrijf 2007
gezond in bedrijfOp 23 en 24 mei zal in de Jaarbeurs te Utrecht Gezond in Bedrijf 2007 plaatsvinden; dé vakbeurs en conferentie over preventie, veiligheid, verzuim en loopbaan. Tjeerd Verbeek van Verbeek Bedrijfstaichi zal aanwezig zijn op woensdag 23 mei en vertelt u graag alles over de rol die tai chi kan spelen in het gezondheidsbeleid / gezondheidsmanagement binnen uw onderneming of organisatie.


[maart 2007]

Cleanbits: duurzaam internet
Sinds 22 februari 2007 compenseert Verbeek Bedrijfstaichi de CO2-uitstoot als gevolg van het energiegebruik voor het e-mail verkeer en de hosting van deze website. Het stroomverbruik bij onze hosting provider wordt door Cleanbits gecompenseerd middels de aanplant van bomen. Op onze klantenpagina kunt u zien hoeveel bomen er inmiddels zijn geplant.


[febuari 2007]

HRM Live!
Op 14 en 15 maart 2007 zal in de RAI in Amsterdam HRM Live! plaatsvinden. HRM Live! is een kennis- en netwerkevent voor human resource professionals. Verbeek Bedrijfstaichi heeft geen eigen stand dit jaar, maar zal op woensdag 14 maart wel aanwezig zijn. Wanneer u meer wilt weten over tai chi op het werk, kunt u geheel vrijblijvend een afspraak maken met Tjeerd Verbeek. Tot de 14e!


[januari 2007]

2006 in cijfers
Ook het afgelopen jaar was succesvol voor Verbeek Bedrijfstaichi. Op alle fronten was er sprake van groei. We verzorgden 25 workshops en 85 lessen - gegeven door 7 docenten met 3 assistenten. Hieraan werd deelgenomen door ruim 500 mensen. Behalve het Trimbos-instituut mogen we nu ook Center Parcs en APMT/Maersk tot onze vaste klanten rekenen. Als maatschappelijke bijdrage organiseerde Verbeek Bedrijfstaichi belangeloos een tai chi workshop voor leerlingen van het Gerrit Rietveld College in Utrecht. Daarnaast werdt er veel geinvesteerd in professionalisering, presentatie en uitbereiding van ons netwerk.


[augustus 2006]

Holland Showcase NBTC
logo NBTCVerbeek Bedrijfstaichi zal een tai chi workshop sponsoren als onderdeel van de Holland Showcase. Dit evenement wordt georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) om Nederland te promoten als lokatie voor beurzen, congressen en evenementen. De deelnemers komen uit heel europa en reizen in 4 dagen langs diverse lokaties. Op donderdag 31 augustus kunnen zij op park De Eemhof (Center Parcs) deelnemen aan een tai chi sessie olv Laura Stone.


[april 2006]

Partnership met Center Parcs Business Breaks
Verbeek Bedrijfstaichi zal in 2006 alle tai chi workshops verzorgen voor Business Breaks - de zakelijke tak van Center Parcs. Business Breaks biedt haar gasten dit jaar een gratis tai chi workshop aan tijdens hun vergadering of congres.

Business Breaks LogoInmiddels zijn op park De Eemhof de eerste workshops gegeven en de deelnemers waren enthousiast. Een reactie: "De workshop Tai Chi was erg leuk. Iedereen kon de link leggen tussen de veranderingen in je lichaam en de veranderingen in het dagelijks leven en je werk. Er is uitgelegd hoe je daar mee om moet gaat en hoe moeilijk dat soms is. Later die dag is er in hun eigen training nog eens over gesproken. Ze vonden het een prettig begin van de dag en een goede aansluiting op hun training."

Klanten kunnen ook kiezen voor een yoga workshop. Deze worden verzorgd door Bharata Yoga uit Amsterdam. Meer info op: www.bharatayoga.com.
Wilt u meer informatie over deze actie dan kunt u contact opnemen met Business Breaks op 010-4989457 of doorklikken naar Business Breaks.

.